• Icon Check Kokend water in 80 seconden drinkklaar

 • Icon Check Ideaal voor op het terras

 • Icon Check BPA-vrij

 • Icon Check Gedestilleerd water voor je baby

Handleiding

Voor de bereiding van babyvoeding zijn verschillende temperaturen nodig. Afhankelijk van welk product, moet het water afgekoeld worden naar 40°C, 50°C, 60°C of 70°C, voordat u de melkpoeder erbij doet. Dit is zodat de vitaminen en voedingsstoffen optimaal behouden blijven en de melkpoeder klontvrij oplost.

De Cool Twister functioneert volgens het principe van warmte-uitwisseling. Hierbij geldt: des te meer koud water in de koeler zit, des te hoger de afkoelingsgraad. De Cool Twister is voedselveilig, microbiologisch getest en Bisphenol A vrij (BPA vrij).

Instellen van de gewenste temperatuur

De Cool Twister van NIP werkt op basis van warmte-uitwisseling. Hoe meer water er in het koelreservoir zit, des te hoger de afkoelingsgraad. De gewenste temperatuur is te bereiken door de hoeveelheid water die je in de koeler doet. Indien er 450 ml water in de koeler zit, dan heeft het kokende water na het koelproces een temperatuur van ca. 40 graden Celcius. Met 280 ml water in de koeler bereik je een temperatuur van ca. 50 graden Celcius, met 180 ml water ca. 60 graden Celcius en met 90 ml water ca. 70 graden Celcius. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid water in de koeler te doen om tot de gewenste temperatuur te komen. Met behulp van je babyflesje of een maatbeker kun je makkelijk de juiste hoeveelheid koelwater bepalen. Voor de aanbevolen temperatuur van de babyvoeding verwijzen we je door naar de fabrikant van het merk van de babyvoeding. Na het koelen van het water met de Cool Twister volg je de instructies op van de fabrikant.

Het koelproces duurt 80 seconden. Hanteer hiervoor de volgende hoeveelheid water in het koelreservoir om de daarbij behorende temperatuur te bereiken:

– 450ml water: = ca. 40°C
– 280ml water = ca. 50°C
– 180ml water = ca. 60°C
– 90ml water = ca. 70°C

Let op! Bovenstaand schema gaat alleen op, mits u een tot de markering gevulde maatbeker (= 210 ml) kokend water door de Cool Twister laat lopen.

Gebruiksaanwijzing

 1. Open de lekdichte dop van het waterreservoir met behulp van de standvoet welke is voorzien van een geïntegreerd draaikuis. Vul het koelreservoir van de Cool Twister met de juiste hoeveelheid water. Zie hierboven voor de juiste hoeveelheid water. Gebruik hiervoor koud water uit de kraan. Schroef vervolgens de lekdop weer goed vast.
 2. Voor het eerste gebruik dien je de Cool Twister eerst minimaal een uur in de koelkast ( 5 – 10 °C) te bewaren om zo goed af te koelen. Daarna na ieder gebruik de Cool Twister in de koelkast bewaren.
 3. Vul de meegeleverde maatbeker tot aan de geribbelde rand met kokend water (=210 ml).
 4. Schroef de koeler goed vast op de maatbeker.
 5. Zet het babyflesje klaar.
 6. Draai de Cool Twister 180 graden om en zet hem op het klaargezette babyflesje. Het kokende water loopt nu vanzelf door de Cool Twister en wordt daarbij afgekoeld tot de gewenste temperatuur.

Let op! Vul de maatbeker altijd met 210 ml water (tot aan de markering) en laat daarbij altijd deze hoeveelheid water door de koeler lopen. Ook wanneer u minder water nodig heeft voor de babyvoeding. Dit is noodzakelijk voor een correcte werking van het koelproces d.m.v. de warmtewisselaar. Heb je toch minder water nodig, giet dan, na het koelproces, het overbodige water uit het babyflesje.

Plaats vanuit hygiënisch oogpunt aansluitend de Cool Twister met standaard en deksel in de koelkast. Na gebruik heeft de Cool Twister ongeveer 2 uur nodig om weer op de benodigde temperatuur te komen.

Belangrijke informatie voor jouw veiligheid en die van jouw kind!

 • Voor het eerste gebruik alle onderdelen eerst koken gedurende 3 minuten in ruim water. Verwijder hierbij de lekdop! Vul vervolgens de maatbeker met kokend heet water en laat deze door de Cool Twister lopen. Doe dit 2 keer! Vul hierbij niet eerst de Cool Twister met koud water, zodat de aluminium spiraal goed kan opwarmen. Gebruik hierna pas de Cool Twister voor de bereiding van babyvoeding.
 • De Cool Twister is alleen geschikt voor het afkoelen van kokend water. Niet voor andere vloeistoffen.
 • Kokend water is altijd een mogelijke bron van gevaar. Let voor de zekerheid op je baby. Pas op! Bij het vullen van de maatbeker wordt deze warm. Voorzichtigheid is geboden.
 • Controleer altijd eerst de temperatuur van de babyvoeding voordat je het aan je baby geeft. De babyvoeding bereiden volgens de aanbevolen hoeveelheid en consistentie van de fabrikant.
 • Kijk voor het eerste gebruik van de Cool Twister deze na op eventuele beschadigingen!

Schoonmaken en onderhoud

Verschoon 1 keer per week het water in de Cool Twister. Wanneer nodig 1 keer per week de Cool Twister, de lekdop, de deksel en de standaard in een bak met afwasmiddel reinigen, goed doorspoelen en daarna nog uitkoken om te desinfecteren. Let erop dat alle onderdelen onder water zijn. Tot slot de maatbeker 2 keer met kokend water vullen en deze door de lege Cool Twister laten lopen. De Cool Twister kan niet in de vaatwasser. Omdat de Cool Twister metalen bestandsdelen heeft, is deze niet geschikt voor gebruik in de magnetron. De Cool Twister kan dan ook niet in een magnetron sterilisator gedesinfecteerd worden. Indien je de Cool Twister voor langere tijd niet gebruikt, bewaar hem dan hygiënisch en op een droge plaats.