Waarom de Cool Twister?

Regelmatig krijg ik de vraag ‘Wat is er nu zo bijzonder aan de Cool Twister?’. Persoonlijk omschrijf ik de Cool Twister liever als gemakkelijk en een gezonde manier om de flesvoeding voor je baby klaar te maken. Toen ik 1,5 jaar geleden beviel van mijn zoontje heb ik de eerste drie maanden borstvoeding gegeven. Daarna ben ik overgegaan op flesvoeding en heb ik uitgezocht wat de beste bereiding van het water was. Daarin kwam het volgende naar voren.

Gebruik geen warm kraanwater

Op de website van verschillende drinkwaterbedrijven staat het volgende: Flesvoeding? Gebruik koud kraanwater!
De drinkwaterbedrijven raden het drinken van warm kraanwater af, omdat het mogelijk is dat metalen in het warme water oplossen in de leidingen in je huis. Waterleidingen zijn gemaakt van metalen zoals koper, lood of cadmium. Deze stoffen lossen op in warm water en komen dus mee uit de kraan. Dit is niet goed voor je gezondheid. De metalen lossen ook op in koud water, maar dit gebeurt alleen als het water enkele dagen stil heeft gestaan. Kijk voor meer informatie over kraanwater op www.kraanwater.nu 

Dan maar koud kraanwater opwarmen in de magnetron?

Voor de magnetron geldt zoveel mensen, zoveel meningen. Het artikel op OUDERSenzo kan je wellicht helpen om een eigen oordeel te vormen over het gebruik van de magnetron.

Andere mogelijkheden?

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om het flesje met een flessenwarmer op te warmen of au bain marie. Dit waren voor mij geen opties, omdat dit te lang duurt.

De Cool Twister. Mijn beste keuze!

Vrienden van mij attendeerden mij op de Cool Twister. Dit bleek voor mij de perfecte manier op de flesvoeding voor mijn zoontje klaar te maken. Geen warm kraanwater, maar koud kraanwater. Het koude kraanwater kook ik en daardoor is het water gedestilleerd. Het is snel klaar, want de Cool Twister brengt het water binnen 80 seconden terug naar een veilige drinktemperatuur voor mijn zoontje, de melk poeder lost goed op en alle voedingsstoffen blijven intact.

Ik ben benieuwd hoe jij het flesje van je kleintje klaar maakt!
Laat je het weten via de reacties?